Bir eetkinlik hesabı açın
- Bir bloga veya instagram sayfasına sahipseniz, açacağınız eetkinlik sayfanızın adını, blog adınızın yada instagram sayfanızın adının aynısı yapmak sizin bilinirliliğinizi artıracaktır.
- Profiliniz olarak buradan bir avatar (resim ) ve profilinize uygun bir kapak resmi yükleyin. Yine bilinirliliğinizin artması için resimde blog logonuz yada instagram sayfa logonuz varsa kullanın.
- Buradan web site adresiniz, twitter, facebook yada instagram sayfanız gibi hesaplarınızın kullanıcı adlarını yazın. Bu, eetkinlik sayfanızdan diğer sosyal ağlara trafik çekmenize yardımcı olacaktır.
Önerimiz PowerPoint' te kaynaklar yada ürünler oluşturun
- PowerPoint, Microsoft Office'in bir parçasıdır. Dolayısıyla bilgisayarınızda zaten mevcut olabilir.
- PowerPoint önerimizin sebebi kullanımı basit ve Türkçe olması ve ayrıca birçok bilgisayarda yüklü olmasından dolayı ulaşılabilir olmasıdır. Güvenin, hiç bilgisayar kullanmayı bilmiyorum diye düşünseniz de çok rahat sayfalar yapabileceksiniz.
- Etkinlik üretmek için diğer önerdiğimiz programlara buradan göz gezdirebilirsiniz.
Küçük resimler, yazı tipleri ve çerçeveler alın
- Seçeceğiniz resimler sizin kişisel tercihleriniz olacaktır. Sınıfınızın düzeyi yada öğreteceğiniz konuya göre bu içerikler değişecektir.
- Bunları para ile satın alabilir yada ücretsiz ve telif hakkı içermeyen içerikleri araştırıp bunlardan edinerek içerikler oluşturabilirsiniz. eetkinlik.com olarak bizler ücretsiz ve ticari telif hakkı içermeyen içerikleri sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Arama kısmından bu içeriklere ulaşabilirsiniz.(Çerçeveler, küçük resimler vb.)
- Çerçeveler. Kullanmak için temel bir çerçeve seti satın alabilir, ücretsiz/telifsiz bulabilir yada kendiniz yapabilirsiniz. Bunlar, içeriklerinizin etrafını sarar ve daha profesyonel görünmelerini sağlar.
- Yazı tipleri. Yazı tipleri genelde ücretsizdir. Sınıf düzeyinize uygun, okunması kolay ve gözünüze güzel gelen yazı tiplerini bilgisayarınıza indirerek içerik üretimlerinizde kullanabilirsiniz. Önerimiz birkaç tane seçip ihtiyaç olmadığı sürece onları kullanmanız. Çok fazla yazı tipi kafa karmaşıklığına neden olacaktır. Ücretsiz yazı tipleri için şu yazıya göz gezdirebilirsiniz.
- İçeriklerinizde kullanacağınız ürünlerin tümünde kullanım koşullarını okuduğunuzdan emin olun. Genelde, küçük resim satın alırsanız, bunları bir PDF'de güvence altına aldıkları ve bir krediler sayfasında kaynağa atıfta bulunduğunuz sürece kişisel veya ticari kullanım için kullanabilirsiniz. Yinede ayrıntılar için satın aldığınız sayfaya göz gezdirin. Ücretsiz içeriklerde de yine telif hakları konusunda neler istiyorlar mutlaka bakın. Bu bir atıf(yani aldığınız sayfanın linkini içeriğin altına koymak) olabilir. Yada ticari kullanıma izin vermiyor olabilirler.
İçerikler yapın
- İçerik üretmek oldukça eğlenceli ve kolaydır. Programı kullanmak yada içerik üretmeyi öğrenmek pratik yaptıkça kazanılacak bir iştir.
- Öğrencilerin ihtiyacı olduğu yada öğretmenlerin kullanacaklarını düşündüğünüz etkinlikler yapın. Farklı şeyler yapmaya çalışın.
- Başkalarının etkinliklerini kopyalamayın. Esinlenebilirsiniz. Birçok görsel görmek fotografik hafızanızı artıracak ve hayal dünyanızı güçlendirecektir. Ama asla kopyalamayın. Zaten telif hakkına da aykırıdır.
Etkinliğinizde bunlara yer verin
- Filigran. Etkinliğinizin küçük bir kısmına blog yada instagram adınızı filigran olarak yazabilirsiniz. Bu etiketin kocaman olup göze çarpmasına gerek yok. Ama kaynağınızı kullanan kişilerin memnun kalması sonrası sizi tekrar bulmasını ve diğer içeriklerinize ulaşmasını sağlayacaktır.
- Telif sayfası. Burası, telif hakkı bildiriminizi koymak ve kullandığınız küçük resim ve yazı tipi öğelerine atıfta bulunmak isteyeceğiniz yerdir. Çoğu çevrimiçi kaynak bunlara sahiptir. Ek sayfa olarak ekleyebilirsiniz.
Etkinliklerinizi çevrimiçi platformlara yükleyin
- Etkinliklerinizi eetkinlik.com yada başka çevrim içi platformlara yükleyin.
- İlk indirmeleriniz ücretsiz olmalıdır. İnsanların sizin neler yapabildiğinizi görmesi gerekmekte. İnsanların o süre zarfında ihtiyaçları doğrultusunda ürünler yapın. Örneğin; orman haftasında bir içerik yapıyorsanız bunu orman haftası olan tarihilerde yayına koyun. Basit ve farklı olun.
- İçeriğiniz hakkında iyi ifade eden açıklamalarda bulunun. Bu bir etiket olabilir. Konunun adı olabilir. Kullandığınız malzemeler olabilir. Örneğin; eğer orman haftası ile ilgili bir içerik yapıp eetkinlik.com' a koyarsanız açıklamaya orman haftası yazmanız gereklidir. Çünkü insanlar arama kutusuna kelimeleri yazarak içeriğinize ulaşabilecektir.
- Ön görsel yükleyin. Eğer içeriğiniz bir PDF yada PowerPoint dosyası içerisindeyse insanlar indirmeden önce fikir edinmek isteyeceklerdir. İçeriğinizin bir ön görselini ekleyin.
Etkinliklerinizi sosyal medyada paylaşın
- Facebook, Pinterest, İnstagram görsel içeriklere daha uygun siteler olduğu için buralarda sayfalar açabilirsiniz. Hepsini aktif bir şekilde kullanmanıza gerek yok. Size hangisi daha fazla trafik sağlıyorsa geri dönütlere göre seçiminizi yapabilirsiniz. Bu sayfalarda sürekli paylaşımlar yapın.
- Etkinliklerinizin temalarını paylaşın. Yani hangi konuya yardımcı oluyor bunlardan bahsedin. Öğretmenlerin yada velilerin önemsedikleri şey zamandan kazanmak ve öğrencileri için kaliteli etkinliklere ulaşmaktır.
- Başkalarının sosyal medya hesaplarına saygılı olun. Bir kişinin paylaşımının altına kendi paylaşımınızı bırakmayın.
- Bir blog yazısı yazın. Eğer blogunuz yoksa bir gmail hesabınız ile Blogger' da ücretsiz ve hızlı bir şekilde blog sayfası oluşturabilirsiniz. İçeriklerinizi bir blogda paylaşmak topluluk oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca blog yazmak sizi rahatlatacak ve bir eser oluşturduğunuzu hissedeceksiniz. Kitap yazmak gibi düşünün.. Evrende iz bırakmak...
Kendinize arkadaşlar edinin
- Sosyal platform. Adı üzerinde eğer sosyal değilseniz sadece tüketicisinizdir. Doğru bağlantıda arkadaşlıklar kurun. Diğer kullanıcılar ile birbirinize destek olabilir ve uygun kitlelere etkinliklerinizi beraber ulaştırabilirsiniz.
- İnsanlarla arkadaşça iletişime geçin. Size karşılık verenler ve destekleyenlerle birlikte olun. Çok bilinir hesaplara uyum sağlamaya çalışma zihniyeti ile hareket etmeyin. Odaklanacağınız şey takipçileriniz ve onların ihtiyaçları olsun.
İçeri girip başlayın
Arkadaş canlısı olun, odaklanın ve zamanla daha çok şey öğrenin. Bunalmayın. Sadece başlayın, ürettiğiniz için mutlu olacaksınız. Ve sorular sorun, yardım etmek için burada olan pek çok kişi var.
🌍EVRENDE BİR İZ BIRAKIN
Konu BLOG